Cine este suspectul care a incendiat mașinile DGASPC Bacău. A proferat și amenințări cu moartea

Rptv-Amenintari-cu-moartea-dupa-restructurari-la-DGASPC-Bacau.-Mai-multe-masini-au-fost-incendiate-in-curtea-institutiei-696x364

Polițiștii au identificat un suspect și au avut parte de o surpriză, în cazul maşinilor incendiate în curtea Direcției de Asistență Socială Bacău, în luna septembrie.

Este vorba chiar de liderul sindical al instituției, iar soția sa i-a fost complice. Bărbatul ar fi fost nemulțumit de disponibilizările făcute în rândul angajaților și ar fi ales să se răzbune astfel, spun anchetatorii. Când i s-au prezentat dovezile, omului i s-a făcut rău şi a fost dus la spital.

Pe septembrie, opt autoturisme și un microbuz din curtea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău au fost incendiate și au ars ca niște torțe. Vâlvătăile au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă. În aceeaşi lună, arsese deja şi maşina de serviciu a directorului instituţiei, acasă, în parcare. După ce pompierii au stabilit ca focul fusese pus de cineva, anchetatorii au urmărit mai multe piste. În tot acest timp, şeful Direcţie de Asistenţă Socială spune că a primit mesaje de ameninţare, de pe un telefon necunoscut.

Cristian Codreanu – director DGASPC Bacău: „Constant, în toată această perioadă de trei luni am primit mesaje de ameninţare prin sms, prin care atât eu, cât şi preşedeintele CJ am fost ameninţaţi cu moartea, noi şi membrii familiei. Ni s-a scris că ne vor pune bombe la maşini şi tot felulul de atac terorist sau mafiot.”

Şeful Consiliului Județean a primit și el aceleași amenințări grave. Liderul sindical îi cerea să îl demită pe șeful Asistenței Sociale, instituție subordonată Consiliului Județean.