Cine este constructorul Danlin XXL care contestă licitațiile pe care le câștigă UMB: Compania din județul Neamț are peste 300 de angajați, o cifră de afaceri de 330 de milioane de lei

Danlin XXL, compania care contestă licitațiile pe care le-a câștigat UMB pe Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), este cel mai mai mare constructor din județul Neamț, specializat în lucrări de infrastructură rutieră, are peste 300 de angajați, o cifră de afaceri de 330 de milioane lei anul trecut (creștere 50% potrivit termene.ro), dar potrivit portofoliului prezentat pe site nu a lucrat la niciun proiect pentru infrastructura mare (autostradă sau drum expres).

La licitația pentru proiectarea și execuția lotului 3 (Leghin – Târgu Neamț) al Autostrăzii Unirii – A8, compania controlată de omul de afaceri Dan Amurăriței s-a clasat pe locul 2 cu 90 de puncte, după UMB (punctaj 100) și peste constructori foarte mari ca Tekfen sau Mapa (ambii din Turcia).

Pe lângă baza de lucru, la mică distanță de traseul lotului Leghin – Târgu Neamț (29 km), punctajul superior arată că firma ar fi respectat condițiile din caietul de sarcini privind utilajele, capacitatea tehnică și alte resurse. Pe de altă parte, Danlin este asociat cu firma InterTranscom din județul Bacău, producător de plase sudate, deci asociat pentru materiale de construcții, nu pentru componenta efectivă lucrări la infrastructură rutieră.

Constructorul Danlin menționează în portofoliu contracte CNAIR cu Direcția Regională de Drumuri Iași (lucrări de asfaltare în județul Neamț).

„Compania noastră își desfășoară activitatea în proximitatea municipiului Roman, având posibilitatea de a mobiliza eficient resurse în județe ca Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui sau Harghita, și implicit, Neamț, pentru lucrările sale. La punctele de lucru din județul Neamț dispunem de stații de betoane, sortare și concasare agregate, mixturi asfaltice și emulsii, laborator autorizat ISC gr. II, precum și de un parc auto modern și adecvat atât activităților de transport rutier cât și pentru activități de execuție a lucrărilor de construcții”, arată prezentarea Danlin.

„Din 2013 am înființat departamentul tehnic pentru infrastructuri rutiere, reușind finalizarea și darea în folosință a zeci de drumuri publice și private, fiecare din contractele semnate de noi fiind duse la bun sfârșit fără excepție. În toate activitățile noastre, întrebuințăm utilaje și echipamente moderne, pentru a utiliza resursele de timp eficient, și pentru a menține prioritar un standard de calitate înalt în derularea lucrărilor. Colaborăm îndeaproape cu furnizorii de top din România de echipamente grele pentru construcția infrastructurilor rutiere”, mai arată prezentarea Danlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *