Cinci persoane din Neamț, reținute într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

WhatsApp Image 2022-06-09 at 12.24.49 (1)

procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au efectuat 9 percheziții domiciliare, pe raza județului Neamț, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018 și până în prezent, membrii grupului infracţional organizat au comercializat droguri de mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv consumatorilor de pe raza municipiului Piatra Neamţ și din localitățile limitrofe.
În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate cantitățile de 500 de grame de substanță pulverulentă albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive, 20 de grame de amfetamină, 40 de comprimate ecstasy, 500 de grame de pulbere albă, folosită pentru amestecul substanțelor psihoactive, 4 cântare electronice, un pistol neletal și un dispozitiv de mărunțit tip grinder.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 20 persoane.
În urma audierilor, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 ore față de 5 inculpați.
La data de 08.06.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor 5 inculpați.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.