Cinci copii au fost abandonați în Maternitatea din Botoșani de cele care le-au dat naștere de la începutul anului

Cadrele medicale de la Maternitate spun că numărul a crescut ușor față de anii precedenți, însă nu reprezintă un procent semnificativ.

„Au fost cinci cazuri când mama a renunțat la acest drept și și-a lăsat copilul în Maternitate. Ulterior a fost instituită măsura de asistență socială la un asistent maternal profesionist. Cinci nou născuți am avut anul acesta, mai mulți decât în anii precedenți când aproximativ 2, 3 copii aveau nevoie de măsura instituirii unui asistent maternal profesionist”, a declarat dr. Carmen Zaboloteanu, medicul șef al Secției de Neonatologie din cadrul Maternității din Botoșani.

Aceștia au fost părăsiți de mame minore, din varii motive. De asemenea, în perioada menționată anterior, 49 de minore cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani au născut, la Botoșani.

Procentul cel mai mare a fost la mamele de 17 ani, fiind în număr de 31, patru fete de 16 ani și patru de 15 ani.

„În Maternitatea Botoșani fiecare mamă care are sub 18 ani este luată în evidență de asistenta socială a secției. Se face o anchetă socială minimă inițial și în funcție de primele date, cele preliminare, se iau decizii ulterioare. Numărul de minore care au născut anul acesta este ușor scăzut”, a adăugat dr. Carmen Zaboloteanu.

Cele mai multe mame minore provin din mediul rural, 45 la număr, iar 4 din mediul urban.

sursa stiri.botosani.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *