Cinci cazuri noi de Covid in sectia de ingrijiri paliative a Spitalului din Pascani

spital-Pascani

Răsturnare de situație în cazul pacienților internați în secție de Îngrijiri Paliative, de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Patru dintre aceștia au fost depistați pozitiv cu COVID-19 , după ce au fost repetate testările în rândul lor și al angajaților.

Cele patru cazuri sunt în curs de a fi transferate către Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” Iași. Vorbim de pacienți care la prima testare rezultatul a indicat valori negative. Din informațiile noastre, aceștia nu prezentau manifestări specifice ale virusului. Ieri dimineață un alt pacient internat la această secție a fost transferat către unitatea din Iași, după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

De asemenea, soțul unei infirmiere de la Secția de Recuperare a fost transportat ieri la Iași fiind depistat pozitiv. Acesta a fost adus cu ambulanța în Compartimentul de Primiri Urgențe, după ce i s-a făcut rău la domiciliu.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Pașcani a luat decizia să nu mai interneze persoanele externate după ce s-au vindecat de noul coronavirus, dacă nu stau cele 14 zile în izolare la domiciliu. În rândul angajaților din cadrul Spitalului Municipal Pașcani nu sunt persoane depistate pozitiv.

Sursa: newspascani.com