Cinci autospeciale ale ISU Iași au plecat cu ajutore către Vama Siret. Valoarea produselor este de 520.000 de lei

donatii-sibiu-refugiati-ucraina-hala-tractorului1-l5gf

foto: Turnul Sfatului

Sâmbătă au fost trimise către refugiații din Ucraina produse donate de ieșeni în valoare de 520.000 de lei. Acestea au fost trimise spre Vama Siret, în scopul de a ajunge în regiunea Cernăuţi, acolo unde există un număr important de refugiaţi de război.

Produsele au fost încărcate în cinci autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, iar convoiul este însoţit de către primarul Mihai Chirica. Au fost încărcaţi 56 de paleţi de produse, două camioane au fost încărcate cu apă, iar celelalte trei cu produse alimentare, cazarmament şi produse de igienă.

În doar câteva zile s-au strâns tone întregi de alimente, mii de pături, zeci de mii de produse de strictă necesitate. Îmi exprim întreaga recunoştinţă faţă de ieşeni pentru această extraordinară dovadă de solidaritate. Să dea Dumnezeu ca războiul să se încheie cât mai curând, iar oamenii să revină acasă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul oraşului Cernăuţi, Roman Klichuk a solicitat, printre altele, generatoare diesel şi electrice, dispozitive de încărcare, utilaje de manipulare, maşini de transport, rezervoare şi purificatoare de apă, truse de prim ajutor, corturi, saci de dormit etc., toate acestea fiind necesare pentru organizarea unor centre pentru refugiaţi.

Primarul Mihai Chirica a iniţiat un proiect de hotărâre privind alocarea unui ajutor financiar de 500.000 de lei pentru Primăria oraşului Cernăuţi, proiectul fiind votat în şedinţa de plen a Consiliului Local din 28 februarie.