Cinci adolescente “fumate” bine au ajuns noaptea trecută la spital, cu intoxicaţie

spital-2

Cinci adolescente cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani au ajuns noaptea trecută la Spitalul de Copii “Sfanta Maria”. Ele au fumat etnobotanice şi s-au intoxicat. Au fost transportate cu o ambulanţă cu asistent şi o Autospecială pentru Transportul Victimelor Multiple.

„Cele cinci fete sunt protejate de către sistemul de Protecţie al Copilului la Modulul de Reabilitare Comportamentală. Ele au tulburări de comportament, unele provin din mediul stradal, unele au fost victime ale traficului de-a lungul vremii sau sunt din familii cu probleme sociale, în care au văzut comportamente delicvente. Au fost internate aseară, în jurul orei 22, la solicitarea supraveghetorului din Centru, cu dureri de cap, ameţeli, dureri de stomac, vărsături, o simptomatologie specifică consumului de etnobotanice, iar în prezent sunt bine. Se află în spital, sub observaţie medicală, şi conform medicilor mâine vor fi externate. Vom ancheta în continuare cazul, să vedem cum s-a putut întâmpla aşa ceva, când, cine şi de unde a adus drogurile. Ce au consumat a fost adus din exterior. Noi nu le controlăm, pentru că acolo nu e o unitate cu regim strict. Merg la şcoală, merg în învoiri, merg acasă, noi nu putem să întrerupem legătura cu familia şi cu şcoala. Vom lua măsuri conform regulamentelor de ordine interioară – interzicerea învoirilor, supravegherea mai strictă. Sunt şi la vârsta când au tulburări de comportament, şi acesta nu e doar cazul celor din centre, ci şi din familii”, a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Cele 5 fete cu etnobotanice au fost internate în Clinica de Toxicologie a spitalului, momentan evoluţia lor este favorabilă, medicii anticipează că vor fi externate mâine. Vor beneficia şi de consult psihiatric şi psihologic.

Sursa: Ziarul de Iasi