China ordonă dezinfectarea corespondenței din străinătate pentru a preveni răspândirea variantei Omicron

colete

Poşta chineză le-a ordonat angajaţilor săi să dezinfecteze în mod sistematic corespondenţa sosită din străinătate, autorităţile invocând posibilitatea sosirii în ţară a tulpinii Omicron prin intermediul scrisorilor şi a coletelor trimise din Canada.

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), autorităţile chineze se tem că politica lor „Zero Covid” va fi subminată de o serie de focare limitate de coronavirus.

Ţara, în care pandemia de COVID-19 a fost detectată iniţial la sfârşitul anului 2019, a stopat în mare măsură contagiunea, însă se confruntă cu focare sporadice de câteva săptămâni.

Cu toate acestea, numărul de noi cazuri zilnice de coronavirus în China depăşeşte rareori pragul de 200.

La sfârşitul săptămânii trecute, capitala Beijing a raportat primul caz de coronavirus cu varianta extrem de contagioasă Omicron la o persoană care primise o scrisoare din Canada, pe care au fost găsite urme ale virusului.

Drept urmare, serviciile poştale din China au primit ordin să dezinfecteze „pe cât posibil” scrisorile şi coletele din străinătate. Angajaţii care intră în contact cu aceste obiecte sunt, de asemenea, invitaţi să primească o doză de rapel a vaccinului anti-COVID-19.