China l-a convocat azi noapte pe ambasadorul SUA la Beijing pentru a protesta împotriva vizitei lui Pelosi în Taiwan

Screenshot_20220803-102520_Chrome

Viceministrul de Externe al Chinei, Xie Feng, l-a chemat azi noapte pe ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, pentru a protesta împotriva vizitei președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, pe insula Taiwan.

S-a subliniat că natura vizitei lui Pelosi este extrem de vicioasă și consecințele sunt foarte grave. Partea chineză nu va sta cu mâinile în brațe.

Xie a spus că SUA trebuie sa plăteasca prețul pentru propria sa greșeală. La scurt timp după ce Pelosi a sosit pe aeroportul Songshan din Taipei, cinci departamente chineze au emis declarații în care condamnau vizita, care are un impact grav asupra relațiilor dintre China și SUA, încalcă grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, subminează grav pacea și stabilitatea în Taiwan.

Marți seara, Armata Populară de Eliberare (PLA) a lansat exerciții militare masive în jurul insulei Taiwan, inclusiv un exercițiu de incendiu cu rază lungă de acțiune în strâmtoarea Taiwan și un exercițiu de rachete convenționale cu foc activ în estul insulei.

PLA va desfășura exerciții militare importante și activități de antrenament, inclusiv exerciții cu foc real în șase mari zone maritime și spațiul lor aerian din jurul insulei Taiwan, până duminică la prânz.