China este pregătită să coopereze cu Rusia cu privire la criza din Orientul Mijlociu

China este pregătită să mențină comunicarea și coordonarea cu Rusia pentru a răci conflictul israelo-palestinian, a declarat reprezentantul său special pentru Orientul Mijlociu, după întâlnirea cu omologul său rus în această săptămână, a informat presa de stat chineză.

China și Rusia împărtășesc aceeași poziție cu privire la problema palestiniană, a spus Zhai Jun, citat, după întâlnirea cu reprezentantul special al Rusiei pentru Orientul Mijlociu și țările africane, joi, la Doha, Qatar.

„Motivul fundamental al situației actuale din conflictul palestino-israelian este că drepturile naționale legitime ale poporului palestinian nu au fost garantate”, a spus Zhai.

El a spus că tara lui este gata să joace „un rol pozitiv în reluarea discuțiilor de pace palestino-israeliene”, precum și în „implementarea autentică” a soluției celor două state.

Zhai, care s-a întâlnit cu reprezentanții Ligii Arabe sâmbătă trecută și cu ambasadorul Israelului în China marți, a spus că China nu are interese „egoiste” în problema palestiniană.

Ambii trimiși au făcut schimb de opinii despre Siria în timpul întâlnirii, dar nu au dat detalii. Rusia a declarat joi că își coordonează îndeaproape politica din Orientul Mijlociu și Africa de Nord cu China, pentru conflictul din Israel, precum și pentru alte crize din acele regiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *