Chimcomplex își suspendă activitatea de producție în cadrul platformei industriale Borzești timp de 14 zile, din cauza prețurilor mari la gaze și energie

Chimcomplex _Hipoclorit de Sodiu

Chimcomplex a anunțat că închide temporar activitatea de producție în cadrul platformei industriale Borzești timp de două săptămâni, începând de ieri, din cauza creșterii prețurilor la gaze și energie.

„Chimcomplex informează investitorii în legătura cu închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei industriale Borzeşti pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 18.08.2022, având în vedere preţurile în creştere la energie electrică şi gaze naturale. Contractele individuale de muncă ale salariaţilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în această perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile şi contractului colectiv de muncă. Vom ţine la curent investitorii în legătură cu evoluţia situaţiei”, a anunțat compania.

În primul semestru al acestui an, Chimcomplex are un profit net de 165,65 milioane lei, mai mic cu 41,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a ajuns la 7%, la 1,221 miliarde lei, datorită prețurilor de vânzare care s-au majorat în special la produsele clorosodice.

Produsele clorosodice au avut o pondere de 33% în total vânzări, urmate de oxo – alcooli cu 4%.

Vânzările pe piața externă, în cea mai mare parte adresată piețelor din UE, au reprezentat în semestrul I aproape 90,79 din totalul vânzărilor.

Chimcomplex este cel mai mare combinat chimic producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli, din Europa de Est.