Chiajna – FC Botoșani 0-1. Debut cu dreptul în 2019

chiajna-fc-bt1

FC Botoșani a începutul cu dreptul 2019, reușind să se impună cu 1-0 la Chiajna, prin golul marcat de Diego Fabbrini. Elevii lui Ciobotariu au făcut un joc bun în multe moment și putea câștiga mai clar această partidă.

Concordia Chiajna începe foarte bine partida și în primele 5 minute a dat impresia că nu mai este echipa modestă din 2018 și că va pune probleme botoșănenilor. Elevii lui Ciobotariu trec repede peste debutul mai slab de meci, Ongenda execută o lovitură liberă din marginea careului dar Caparco prinde. În minutul 12, Fulop are prima mare ocazie de gol. Atacantul botoșănean rămâne singur cu Caparco dar șutează puțin pe lângă poartă. FC Botoșani controlează jocul iar Golofca își trece în cont și el o ocazie de gol. Șutează din marginea careului dar Caparco își salvează echipa. În minutul 30, Miron este aproape de a deschide scorul dar nu reușește să reia pe poartă. Finalul primei reprize aparține botoșănenilor dar după 45 de minute era 0-0.

Ilfovenii încep bine și partea secundă dar fără ocazii importante la poarta lui Pap până în minutul 60 când Bawab și Măzărache au ratat deschiderea scorului. Ropotan șutează de la 25 de metri dar Pap prinde fără probleme. Elevii lui Ciobotariu revin în joc dar Fabbrini joacă doar pentru el și pentru impresia artistică. În minutul 69, Ciobotariu îl scoate pe mijlocașul Karaboue și îl introduce pe atacantul Mihai Roman.

În minutul 72 FC Botoșani reușește deschiderea scorului. Mingea a circulat pe traseul Fabbrini, Golofca, Ongenda, francezul îi pasează perfect italianului iar acesta îl execută pe Caparco. Cu 10 minute înainte de final, Larențiu Buș îl înlocuiește pe Golofca și redebutează în tricoul echipei FC Botoșani.

În minutul 86, Ongenda îi pasează foarte bine lui Fulop, acesta reia pe lângă Caparco dar Albu a respins de pe linia porții. Finalul partidei a aparținut ilfovenilor dar FC Botoșani câștigă cele trei puncte.