Chestorul Vasile Oprisan isi cere scuze public pentru declaratia nefericita

vasile-oprisan_0

Vasile Oprisan a trimis un comunicat de prsa in care si-a cerut scuze pentru declaratia neinspirata dintr-o emisiune radio.

„Îmi cer scuze public pentru modul de exprimare şi vă asigur că intenţia mea era cu totul alta. Am dorit să subliniez că sunt situaţii când unele persoane sună abuziv la 112 şi, din acest motiv, viaţa oamenilor care au într-adevăr nevoie de ajutor poate fi pusă în pericol. În mod clar exemplul dat nu a fost unul potrivit. Îmi exprim  părerea de rău pentru faptul că am utilizat o situaţie extrem de sensibilă care a permis interpretări şi dau asigurări în ceea ce priveşte intervenţia promptă a poliţiştilor băcăuani la toate evenimentele. Am considerat şi consider în continuare că violenţa domestică poate genera situaţii grave. Tocmai de aceea, orice astfel de caz va fi tratat cu maximă responsabilitate, operativitate şi celeritate de mine şi colegii mei”, a precizat Vasile Oprisan.

Seful IPJ Bacau a spus in cadrul emisiunii ca femeile lovite de catre soti exagereaza daca suna la 112 in timpul noptii.

„La serviciul 112 suna foarte multi din exces de zel. 112 este folosit pentru rezolvarea unor probleme urgente care nu sufera amanare. Daca la ora 00.30 se cearta sotul cu sotia si din greseala sau cu intentie ii da o palma si apoi se linistesc apele. ‘Dom’le vin-o ca mi-a dat o palma dar a fost asa…Nu inseamna ca de acuma trebuie sa vina un politist ca nu poate sa faca nimic, doar atat sa se duca sa constate ce putea sa constate si a doua zi de dimineata”, Vasile Oprisan, sef IPJ Bacau.