CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN IAŞI

foto_politia

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN IAȘI AU DEPISTAT 7 CETĂȚENI STRĂINI DIN TURCIA, MACEDONIA ȘI DIN REPUBLICA MOLDOVA, CARE NU AU PĂRĂSIT TERITORIUL ROMÂNIEI LA EXPIRAREA DREPTULUI DE ȘEDERE. AU FOST SANCȚIONAȚI CONTRAVENȚIONAL ȘI LI S-AU EMIS DECIZII DE RETURNARE PRIN CARE SUNT OBLIGAŢI SĂ PĂRĂSEASCĂ ROMÂNIA ÎN TERMEN DE 15  ZILE.

Poliţiştidin cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Iaşiau desfăşurat, în perioada 18-22 iunie 2018, acţiuni, în cooperare cu structuri cu atribuţii în sistemul de ordine şi siguranţă naţională, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii.

Astfel,în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi, cu şedere ilegală, 3 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, din Turcia, Macedonia și Republica Moldova.

Înurma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că străinii au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă ședere sau permise de ședere temporară în scop de studii, iar
laexpirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.

Urmarea celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile.

Totodată,persoanele au fost sancţionate contravenţional cu avertisment în conformitate cu prevederile _OUG 194/2002 privindregimul străinilor în România, republicată.