Certuri si acuzatii de „debandada de partid” in sedinta PNL. Citu vrea neaparat sa fie premier

01ced5647d6e012f74

Ministrul Finantelor Florin Citu i-a transmis liderului PNL Ludovic Orban ca nu se retrage „sub nicio forma” din cursa pentru functia de premier, au declarat surse liberale pentru News.ro. Citu a fost sustinut in partid de Robert Sighiartau, Rares Bogdan si Raluca Turcan. Ludovic Orban le-a transmis colegilor de partid ca vrea sa obtina ori sefia Camerei Deputatilor, ori functia de premier.

Liderul PNL Ludovic Orban a propus marti-seara, intr-o sedinta restransa la sediul partidului, ca Florin Citu sa renunte la functia de prim-ministru. Astfel, Ludovic Orban ar deveni candidatul partidului pentru pozitia de premier, iar USR PLUS ar primi sefia Camerei Deputatilor pentru Dan Barna. Insa lideri din PNL s-au opus categoric, au relatat pentru News.ro surse prezente la discutii.

Cel mai vehement a fost secretarul general al PNL, Robert Sighiartau. „E o bataie de joc la adresa lui Florin Citu si la adresa partidului. Nu putem sa facem asta inca o data”, a spus Sighiaratu, cu trimitere la faptul ca Florin Citu a mai renuntat o data la functia de premier, in primavara, pentru a-i face loc lui Ludovic Orban, demis la acea vreme prin motiune de cenzura.

In sedinta de marti seara, Orban a incercat sa-l intrerupa pe Robert Sighiartau, dar a intervenit Raluca Turcan. „Ludovic, lasa-l sa termine ce are de spus!”, a cerut vicepremierul Turcan.