Cererile pentru eliberarea de pașapoarte au crescut cu 417 % în luna prima săptămână din luna martie, față de perioada similară din 2021

pasaport_677944_19669800

foto: economedia

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că numărul de cereri depuse pentru eliberarea de pașapoarte a crescut cu 417%, iar numărul programărilor cu peste 300 %, în perioada 1-8 martie, față de perioada similară din 2021.

„Încă de la primele semnale de creştere a volumului solicitărilor de paşapoarte, Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Lucian Bode, a dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care şi dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum şi suplimentarea, până la capacitatea maximă, a staţiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte”, a transmis MAI.

Timpul de eliberare a pașapoartelor simple electronice a scăzut de la 15 zile la două zile lucrătoare.

„În vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituţiile prefectului, se va lua măsura desfăşurării activităţii de lucru cu publicul şi în weekend. În prezent, în vederea personalizării paşapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice este de la ora 06.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend”, a mai transmis MAI.

Pentru a fi rezolvate cât mai repede cererile, unele solicitări au fost relocate. Astfel, în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Suceava către SPCP Argeş, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Mureş, Teleorman şi Vrancea.