Ceremonia de înmormântare a fostului papă Benedict, anunţată azi la ora 12 în toate bisericile catolice din Dieceza de Iaşi. Vor suna clopotele

NDAmaGFzaD0xYjA2ZTllMzRlYzAyNjkxNzM1ODViYmFjMTQ2NjI2NQ==.thumb

Întreaga comunitatea catolică din Iaşi se pregăteşte de înmormântarea a celui care a fost Papa emerit Benedict al XVI-lea, primul papă care şi-a dat demisia din funcţie în ultimii 600 de ani, ce s-a stins din viaţă pe 31 decembrie 2022. Astfel, în Episcopia Romano-Catolică din Iaşi s-au luat o serie de decizii pentru a marca acest moment.

Cea mai vizibilă acţiune are loc astăzi, joi, 5 ianuarie 2023, când va fi îngropat preotul. De la ora 12.00 vor fi trase clopotele în toate bisericile din Dieceza de Iaşi timp de trei minute, timp în care credincioşii sunt îndemnaţi să se roage în tăcere pentru Papa Benedict.

Deja luni, 2 ianuarie, la finalul Sfintei Liturghii, s-a ţinut un Requiem pentru sufletul Papei Benedict al XVI-lea, iar până pe 5 ianuarie, după toate slujbele, s-a formulat o intenţie la rugăciunea credincioşilor pentru odihna veşnică a răposatului papă.

Totodată, în toate bisericile din Dieceza de Iaşi este expus, în prezbiteriu, un tablou cu chipul prelatului în faţa căruia va fi aşezată o candelă aprinsă.

„Papa Benedict al XVI-lea rămâne în memoria tuturor acelora care l-au cunoscut drept un discipol îndrăgostit de Cristos şi de cuvântul său, un mare şi profund teolog, un păstor delicat care a slujit cu umilinţă şi pasiune Biserica în timpuri dificile. Învăţătura şi exemplul său au înflăcărat speranţa şi încrederea în multe inimi. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că ni l-a dat ca păstor pe şi îl rugăm să-l facă părtaş de răsplata slujitorului credincios. Suntem siguri că, din ceruri, va continua să mijlocească pentru noi şi pentru întreaga Biserică”, a spus PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi.