CEO Wizz Air, prezent pentru prima data la Iași, la întâlnirea cu Aeroportul

aeroportul-iasi

Întâlnire, astăzi, a reprezentanților R.A. Aeroportul Iași cu dl József Váradi, CEO al companiei Wizz Air, prezent pentru prima dată în capitala Moldovei, pentru o serie de discuții pe marginea perspectivelor de dezvoltare a bazei din Iași.

La discuții au fost prezenți dl Romeo Vatră – Directorul General al Aeroportului Internațional Iași, dl Costel Alexe – Președintele Consiliului Județean Iași, dl Sorin Zaharia – Vicepreședinte al CA Aeroportul Iași, și dl Ionuț Țigănaș – Director Operațiuni Aeroportuare.Chiar dacă restricțiile impuse de pandemie au afectat traficul aerian, Dl József Váradi a dat asigurări că Wizz Air va continua să investească în baza de la Iași, urmând a fi analizate mai multe posibilități de conectare permanentă a orașului nostru cu noi destinații internaționale, dat fiind potențialul regiunii și poziția strategică a Aeroportului Iași pe piața de profil din România.

„Ne onorează prezența Dlui József Váradi la Iași, discuțiile purtate astăzi fiind o oportunitate excelentă de consolidare a parteneriatului nostru, care este unul de lungă durată, bazat pe încredere reciprocă. Ca dovadă, la Iași avem alocate trei aeronave Wizz Air ce deservesc 19 destinații externe, la care se adaugă cele două aeronave repoziționate de pe Chișinău și, implicit, 5 rute noi spre centre importante din Europa. Sperăm ca în uma acestor discuții, Wizz Air să ia în calcul solicitarea noastră de a permanentiza cele cinci destinații pe Iași, care de altfel sunt foarte solicitate, în mod special Basel, Berlin, Memmingen. Wizz Air este operatorul aerian cu cea mai mare cotă de piață pe Aeroportul Iași, acoperind 80% dintre rutele deservite, anul trecut compania procesând 67% din traficul total de pasageri. Fără îndoială, această creștere se datorează colaborării cu operatorul Wizz Air, Iașul devenind pentru prima dată al doilea aeroport regional din țară. Un argument solid în extinderea bazei la Iași îl reprezintă inclusiv proximitatea față de Aeroportul din Chișinău, care ne avantajează, existând numeroase solicitări de a facilita transportul rutier sau feroviar dinspre Republica Moldova spre Iași (și invers), ceea ce demonstrează interesul tot mai mare al cetățenilor moldoveni de a călători pe aeroportul nostru. Ne dorim foarte mult alocarea celei de a 4-a aeronave Wizz Air la Iași și diversificarea portofoliului de rute, parte din strategia noastră de dezvoltare. Însă, mai mult decât orice, ne bazăm pe atractivitatea de care se va bucura Aeroportul Iași odată cu extinderea infractructurii, atât în rândul companiilor aeriene cât și al pasagerilor, prin construirea noului terminal de pasageri, care va avea capacitate dublă de procesare, dotări de ultimă generație, mai multe facilități și servicii de calitate. Avem întreaga susținere a Consiliului Județean în realizarea acestui proiect major. Vreau să îi mulțumesc încă o dată Dlui Váradi pentru deschiderea pe care ne-a oferit-o în cadrul acestei întâlniri, și am convingerea că parteneriatul nostru va crește în următorii ani”, a spus Romeo Vatră, Director General al R.A. Aeroportului Iași.

„Am ținut foarte mult să fiu prezent la această întâlnire, pentru că am dorit să întăresc din punct de vedere administrativ, al CJ, tot efortul și buna colaborare pe care o au echipa de la Aeroportul Iași și operatorul Wizz Air. Suntem hotărâți să investim oricât va fi nevoie pentru a oferi Iașului posibilitatea de a deveni cu adevărat un hub aeronautic. Am convingerea că odată finalizat proiectul de dezoltare, Aeroportul Iași se va afla în atenția mai multor companii aeriene, obiectivul nostru fiind acela de a atrage cât mai mulți pasageri din toată regiunea de N-E, inclusiv din Republica Moldova și Ucraina. Astăzi, Wizz Air este principalul nostru partener în ceea ce privește activitatea de operare, și ne-am bucura dacă și pe viitor vom putea colabora din ce în ce mai bine”, a spus, la rândul său, Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.