CEO Erste Group care detine BCR: „Regretam rezultatul votului de astazi. România este, o piață de export foarte importantă pentru companiile austriece!”

bcr_04_04434700

Willi Cernko, CEO Erste Group, care detine BCR a reactionat dupa votul negativ dat Romaniei de catre Austria.

„Regretăm rezultatul votului de astăzi în Consiliu. România și Austria au multe lucruri de care sunt strâns legate împreună. Sociale, culturale și, bineînțeles, și economice. Austria este unul dintre cei mai importanți investitori din România, iar România este, la rândul ei, o piață de export foarte importantă pentru companiile austriece”, a spus Willi Cernko.

Acesta face apel la liderii politici de la toate nivelurile să își asume responsabilitatea pentru a găsi o soluție.

„Un drept de veto este cea mai puternică poziție pe care o poate adopta un stat membru al UE la vot. Presupunem că guvernul austriac a cântărit acest pas cu mare atenție și respectăm faptul că trebuie să ia în considerare și preocupările de securitate. Unitatea nu înseamnă că toți partenerii trebuie să fie întotdeauna de aceeași părere, fără nicio discuție. Cu toate acestea, este clar că acest pas va avea consecințe foarte palpabile pentru milioane de cetățeni ai UE. Prin urmare, scopul nostru comun trebuie să fie găsirea rapidă a unei soluții viabile”, a mai punctat CEO Erste Group.

BCR are 5000 angajati in Romania si peste 2,8 milioane de clienti.