CEO Dacia: „Rolul Daciei este de a oferi suficientă securitate companiei-mamă în plină tranziție!”

dacia mioveni

Dacia va rămâne cu motoarele cu ardere internă cât mai mult timp, în timp ce alți membri ai grupului Renault se deschid către electromobilitatea, care este mai riscantă în ceea ce privește concurența pe piață, a declarat pentru agenția de presă Reuters, Denis Le Vot, CEO al producătorului auto.

Rolul Daciei este de a oferi suficientă securitate companiei-mamă în plină tranziție. „Acesta este și motivul pentru care Dacia există”, a spus Le Vot.

Renault plănuiește o tranziție completă la propulsia electrică până în 2030, în timp ce Dacia va trece la propulsia electrică abia în 2035, când vânzarea de mașini noi cu motoare cu ardere internă va fi deja interzisă în Europa.

In cadrul grupului Renault, marca care se concentrează mai mult pe modele mai ieftine, Dacia, are în prezent un singur model electric în gamă, Dacia Spring, care reprezintă 12 la sută din comenzi. La acesta i se va alătura un model hibrid în 2023, în timp ce toate celelalte modele vor primi motoare cu combustie internă, pe benzină sau GPL (GPL).