Centura ușoară de ocolire a municipiului Iași, a devenit obiectiv de utilitate publică de interes județean

Plenul Consiliului Județean a aprobat, în ședința ordinară a lunii octombrie, ca „înfiintarea Centurii uşoare de ocolire a Municipiului laşi” să fie declarată lucrare de utilitate publică de interes judeţean, ca parte a demersurilor prin care vor fi incluse mai multe suprafețe din amenajamente silvice, pentru asigurarea lățimii drumului.

Consiliul Judeţean Iaşi a depus la ADR Nord-Est proiectul Centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași, în vederea obținerii de fonduri europene prin Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesibilităţii și a mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin modemizarea a peste 70 de km de drumuri judeţene din judetul laşi aflate în proximitatea TEN-T şi conectarea a 7 unităţi administrativ teritoriale urbane si rurale la reţeaua TEN-T.

Vor fi modernizate următoarele sectoare de drum:

  • DJ248B Vânători – Leţcani, în lungime de 16,32km;
  • DJ 248A Voineşti, în lungime de 2,21 km;
  • DJ 248F Voineşti – Mănjeşti-Budeşti, în lungime de 6,007 km
  • DJ 248C Budeşti – Piciorul Lupului – Ciurea, în lungime de 10,486 km;
  • DJ 248D Ciurea — Bărnova – Tomeşti – Holboca, în lungime de 19,069 km
  • DJ 249 A Limita Mun. Iaşi – Holboca (lntersecţie DJ 248D), în lungime de 2,415 km

Modernizarea acestor drumuri judeţene ar descongestiona traficul rutier în intravilanul municipiului laşi şi ar duce la o conservare a imobilelor de pe traseul de tranzit şi, nu în ultimul rând, ar conduce la facilitatea legăturilor între localităţile limitrofe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *