Centura Tecuciului, proaspăt inaugurată, a fost reparată cu plăci de polistiren

QehaoNvblnO_3O

După incidentul teribil din Neamţ, când un pod prăbuşit s-a dovedit a avea polistiren în anumite componente, iată că apare o situaţie similară la Tecuci. Centura, proaspăt inaugurată în urma cu 2 luni, deja are nevoie de reparaţii şi pe lângă asta, a fost folosit iarăşi polistiren. Constructorul se scuză şi spune că procedurile sunt normale şi legale.

Cătălin Fieraru,reprezentant constructor:Avem două pasaje unde avem nişte dispozitive la rosturile de dilataţie. Dispozitive găsite un pic deranjate după perioada cu zăpada, unul la 0 km şi unul la 6 km. Unul nu l-am găsit deloc. 

Acum însă, remedierea se face folosind și polistiren. O arată și imaginile primite în care se văd muncitorii și plăcile de polistiren. Exact ca în cazul podului prăbușit din Neamț. Constructorul spune că e un procedeu legal. 

Totuşi polistirenul nu mai este indicat de folosit, o arată raportul de expertiză în cazul podului de la Neamţ. Cei care pot pica foarte uşor victime lucrărilor de mântuială sunt chiar şoferii, care se arată indignaţi că la doar două luni de la inaugurare centura are deja nevoie de reparaţii. 

Centura ocolitoare a Tecuciului a fost dată în circulație pe 28 decembrie 2022. Lucrările au început urma cu 10 ani, dar abia anul trecut au fost gata.