Centura Podu Iloaiei intră în licitație în acest an

Licitatia pentru realizarea Centurii Podu Iloaiei va fi lansata in ultimul trimestru din acest acest an. Informatia a fost facuta publica de catre ministrul Transporturilor, in urma unui raspuns la o interpelare, in care nu s-a anuntat un termen precis pentru inceperea si finalizarea lucrarilor.

In acest moment, documentația este în fază de obținere a avizelor de la CFR, ABA Prut-Bârlad și APM, în condițiile în care doar ApaVital și Delgaz au dat deja undă verde proiectului. Odată ce vor fi obținute avizele documentația de proiectare va fi depusă spre avizare și în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al DRDP Iaşi.

Drumul ocolitor al orașului Podu Iloaiei va avea o lungime de 4,3 km și va străbate zona de sud a orașului, în cea mai mare parte fiind paralel cu calea ferată. Investiția a fost estimată la circa 60 milioane lei. Drumul va avea 2 benzi cu o lăţime a platformei de 12 m, în condiţiile în care partea carosabilă va avea 7 m, iar acostamentele câte 2,50 m. Contractul de proiectare a traseului centurii a fost semnat în mai 2023, cu un termen de execuție de 5 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *