Centura Iasului va fi facuta!

sosea de centura

Maricel Popa este sigur ca acest obiectiv va fi realizat desi, presedintele Consiliului Judetean sustine ca Primaria a predat tarziu documentatia.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de participare pentru procedura de atribuire licitație deschisă iar data limită de depunere a ofertelor este de 19 august.

Maricel Popa – presedinte CJ Iasi: „Eu spun de 2 ani de zile ca drumul trebuia transferat si trebuia transmise documentele. Chiar si pe documentatie, cand era director general domnul primar actual, in 2009, acolo erau niste conditii, impuse de drumuri nationale si dansul trebuia sa le respecte. El nu le respecta nici acum, dar nu conteaza, noi mergem mai departe si vrem sa realizam centura Iasiului, un alt obiectiv strategic pentru Iasi, la care m-am implicat atat pentru finantare cat si pentru a relua proiectul. Se va realiza si acest proiect, Centura Iasiului”.

Al treilea obiectiv din Centura Iasului pornește din Lunca Cetățuii, continuă spre oraș pe DJ 248, intră prin capat CUG, coboara pana la Selgros,  continuă pe bulevardul Poitiers, intersecția cu șoseaua Bucium, apoi pe strada Trei Fântâni (Drumul Hoților) și iese pe Drumul Național 28, spre Tomești.

Unii sustin ca aceasta varianta ar trebui modificata intrucat o sosea de centura nu trebuie sa treaca prin oras. Una dintre rutele posibile ar lega Lunca Cetatuii de Tomesti prin Barnova si Paun.