Centura de Est a Iașului, motiv de cearta între Cătălin Urtoi și conducerea Consiliului Județean Iași

centura iasi est bun

Centura de Est a Iasului este un segment de drum foarte important pentru ca va lega Iasul de viitoarea autostrada A8. Insa, consilierul ministrul Transportului, Catalin Urtoi spune ca firma care se ocupa de proiectare nu ar fi primit toate documentatiile de Consiliul Judetean Iasi necesare pentru a realiza studiul de fezabilitate.

Catalin Urtoi le-a reproşat şefilor administraţiei ieşene, într-un mesaj postat marţi seară pe pagina de socializare, că proiectantul studiului de fezabilitate pentru Centura Est a Iaşului i-a transmis că nu dispune la acel moment de toate documentele cerute.

Cătălin Urtoi, consilier la Ministerul Transporturilor

„Am vorbit de dimineata cu proiectantul si am inteles ca au primit ceva.Nu complet si din cauza asta mi-au zis ca o sa ii roage sa faca o intalnire cu toate partile implicate. Ea face legatura cu viitoarea autostrada A8 si mai avem aici de completat cu cealalta centura care va inchide inelul. Ma refer la Centura de Sud-Vest, de la CUG spre DN spre Bucium DN24.

Pe de alta parte, conducerea Consiliului Judetean Iasi spune ca documentatiile au fost trimise catre firma care se ocupa de studiu.

Marius Danga, vicepresedinte al CJ Iasi.

„Am fost surprins de mesajul acestuia stiind ca inca de pe data de 10 ianuarie a anului acestuia Consiliul Judetean a pus la dispozitie documentele care tin de institutia noastra. Am vorbit ieri cu directorul general al firmei respective si cu resposabilul de proiect si mi-au transmis ca lucrurile erau deja clare.

Firma câştigatoare a contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru Centura de Est are un termen de 18 luni pentru finalizarea  documentatiei.

Petru Movilă, City Manager Iasi:

„Primaria nu este parte in contract este beneficiar cu institutia Consiliului Judetean care pune la dispozitie toate datele necesare pentru realizarea proiectului de care avem mare nevoie. Este al doilea an in care proiectantul nu si-a inchis responsabilitatile. Sunt bani in buget si cei care pierd prin depunerea la timp a proiectului sunt iesenii. Suntem beneficiarii acestui contract si al acestui proiect.”

Traseul viitoarei centuri ocolitoare are o lungime de 29 km, din care 24 km de drum vor trebui construiţi de la zero.