Centrul pentru mame și copii din Iași, aproape plin

646x404

Peste 90 % din locurile puse la dispozitie in centrele sociale pentru mame si copii sunt ocupate, cererea fiind in continua crestere. Peste 30 de copii s-au integrat cu usurinta, iar unii au chiar ocazia sa mearga la gradinita sau la cresa. Termenul de locuit in centru este limitat, iar familiile nu pot sta mai mult de 2 ani in grija autoritatilor locale.

Cele 26 de apartamante puse la dispozitia mamelor si copiilor, sunt ocupate aproape in totalitate, iar solicitarile nu intarzie sa apara.

Luminita Munteanu –  director DAS Iasi:

Avem familii cu copii. Cred ca avem in jur de 35-40 de copii la momentul actual care beneficiaza de toate serviciile. Aici este un parteneriat intre Primarie si Asociatia Hecuba care are si gradinita si cresa, fondurile sunt insa dirijate din bugetul primariei Municipiului Iasi.

Familiile care primesc un loc in aceste centre trebuie sa aiba in vedere si perioada de cazare care se termina in maximum 2 ani. Acestea ar trebui sa se orienteze in aceasta perioada si sa caute o alta solutie pe termen lung.

Luminita Munteanu- director DAS Iasi

Poate sa locuiasca pana la doi ani, insa dupa aceea are posibilitatea de a ocupa o locuinta protejata. Fundatia are doua apartamente pentru continuarea unor astfel de servicii pentru familiile care nu au reusit in aceasta perioada sa isi stranga resurse suficiente pentru a porni pe propriile forte.

In grija Directiei de Asistenta Sociala ajung si oamenii strazii care sunt cazati intr-unul din cele doua centre sociale.