Centrul Iașului, închis pentru Festivalul Iei

Ie

Festivalul Iei, care se va desfasura in acest weekend in Iasi, va genera o serie de restricții de circulație. Acestea au fost analizate și stabilite în ședința de miercuri a Comisiei de Circulație a Municipiului Iași.

Circulația rutieră va fi închisă, în funcție de necesități, între liniile de tramvai și strada Anastasie Panu, de astazi, până marți, 25 iunie, ora 24.00, în vederea montării, respectiv demontării scenotehnicii necesare pentru spectacolul folcloric.

Duminică, între orele 13.00 și 24.00, se va inchide circulatie pe strada Anastasie Panu și strada Palat -tronsonul cuprins între strada Sf. Lazăr și strada Sf. Andrei.

Circulația mijloacelor de transport public va fi permisă pe strada Anastasie Panu, pe tronsonul cu liniile de tramvai din fața Palatului Culturii, duminică, între orele 14.00 și 23.00.

Festivalul Iei – RomânIA Autentică, duminica la Iasi

Ia romaneasca va fi sarbatorita in acest weekend, la Iasi. Cea de-a III-a a Festivalul Iei – RomânIA Autentică, se va desfasura, duminica aceasta , în Piața Palatului Culturii și pe pietonalul Ștefan cel Mare.

Ca și la primele două ediții, câteva zeci de mii de ieșeni, dar și turiști sunt așteptați, în ajun de Sânziene , să îmbrace ia românească într-o amplă manifestare dedicată celebrării tradiţiilor şi meşteşugurilor populare.

Editia din acest an a evenimentului RomânIA Autentică va avea loc simultan în Iași, Brașov și Hobița.

Ca și in anii trecuți, evenimentul central al Festivalului Iei – RomânIA Autentică va fi un spectacol de muzică și dansuri populare. Între orele 15.00 și 22.00, pe scena din Piața Palatului Culturii vor urca artisti cunoscuti din Romania si din Republica Moldova.

In plus, de ieri si pana luni, 24 iunie, inclusiv, pe pietonalul Ștefan cel Mare va fi organizată și cea de-a III-a ediție a Târgului meșterilor populari „RomânIA Autentică”, în care meșteri populari din România și din Republica Moldova vor expune și comercializa produse de artizanat

Atât la concert, cât și la celelalte evenimente, „biletul de intrare” este IA.