Centrul Expozițional Moldova poate deveni Mall al micilor fermieri

Deputatii Marius Bodea si Cosette Chichirau, candidatii USR PLUS la presedintia Consiliului Judetean Iasi si Primaria Iasi propun transformarea Centrului Expozitional „Moldova” intr-un mall dedicat micilor fermieri. Cei doi sustin ca o investitie de 9 milioane de euro a ajuns practice o ruina.

Inaugurat la sfarsitul lui 2010, dupa ce s-a lucrat cu intreruperi timp de 4 ani la construirea Centrului Expozitional Moldova a devenit astazi o cladire parasita.

Suntem la Centru Expozitional Moldova, o investitie ce a fost inaugurata acum 10 ani de zile, dar sta ferecata de 3 ani de zile, dar chiar si in anii in care aceasta a figurat deschis, din pacate au fost 11 evenimente. In 8 ani de zile de functionare au fost 11 evenimente este un esec remarcabil al administratiei judetene, dar si a primariei pentru ca pana de curand, acest obiectiv de investitii a apartinut in egala masura, Consiliului Local si Consiliului Judetean”, a declarat Marius Bodea, deputat de Iași.

Marius Bodea propune o transformare a Centrului Expozitional Moldova intr-un centru generos , organizat pe mai multe nivele si domenii pentru prezentarea si comercializarea produselor si serviciilor fermierilor.

Am venit cu un proiect care este destinat micilor fermieri din judetul Iasi, preponderant. Proiectul se numeste “Mall-ul micilor fermieri”. Ne dorim aici sa oferim prin acest spatiu, doua functiuni principale, prima de comercializare si promovare a produselor agroalimentare din zona noastra, unde iesenii sa poata sa vina sa gaseasca un mall al produselor agroalimetare, unde produsele sunt prezentate intr-un mod corect civilizat, unde au acces la informatii despre servicii agroturistice”, a mai spus Bodea.

Cosette Chichirau a precizat ca Centrul Expozitional Moldova, semafoarele inteligente, Tehnopolis si multe altele sunt esecuri uriase pe bani multi.

Am vrut sa vorbim despre suma de esecuri bugetare care s-a intamplat din pacate in Iasi.Avem esecuri in trafic, in scoli, spitale si investitii cum este cea de aici de la Centru Expozitional Moldova si cea de la Tehnopolis care este chiar in spate. Pe viitor se preconizeaza o suma mare de bani care sa vina de la UE, 80 de miliarde de euro, din care cam jumatate sunt fonduri normale, iar cealalta jumatate este acel fond de relansare economica. Cu aceasta suma uriasa, noi putem avea un proiect de tara foarte mare si putem sa reinnoim orasele mari ale Romaniei, sa scapam de trafic investind in infrastructura, sa investim in parcuri si centre de stiinta si inovare”, a spus Cosette Chichirău, deputat USR.

Cei doi deputati considera ca dezvoltarea acestui mall al fermierilor va ajuta sectorul agricol.