Centrul de Excelență Iași, deschidere festivă mâine

foto_scolari

Centrul de Excelenţă Iaşi îşi continuă activitatea şi în anul școlar 2018-2019, iar deschiderea festivă are loc la Colegiul Național maine începând cu ora 14,15. Rolul Centrului de Excelenţă Iaşi este acela de a asigura tinerilor cu abilităţi înalte o pregătire deosebită, bine focalizată pe aptitudinile şi nevoile lor de instruire, de a promova metode de stimulare a creativităţii și a gândirii divergente.

Centrul de Excelenţă Iaşi are o activitate neîntreruptă de 18 ani, cu peste 1500 de absolvenți anual, sub îndrumarea a peste 320 de cadre didactice – depășind practic dimensiunea celei mai mari unități de învățământ ce funcționează în județul Iași.

„Am pregătit și pentru acest an o ofertă densă pentru elevii ieșeni, care au așteptări mari în privința activităților ce se derulează aici. Vom afișa în curând orarul primei săptămâni, pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Iași (www.isjiasi.ro), la rubrica Centrul de Excelență. Ne dorim un an plin de reușite, de premii și distincții, un an în care cât mai mulți elevi să își descopere, și cu ajutorul CEX, pasiunea pentru științele umaniste sau exacte.” a subliniat prof. Vasile Sorohan, directorul Centrul de Excelență Iași.

La Centrul de Excelență Iași elevii pot opta pentru una sau mai multe din cele 15 discipline pentru care se va continua pregătirea centralizată în acest an şcolar: matematică, limba şi literatura română, limba engleză, limba franceză, limba germană, limba rusă, istorie, geografie, șah, fizică, astronomie și astrofizică, chimie, biologie și informatică.