Centrul Cultural Județean “Dimitrie Cantemir” din Vaslui se va deschide în curând. Nouă ani de așteptare

Transformată în Centrul Cultural Județean “Dimitrie Cantemir” după renovare, fosta Casă a Armatei își va deschide, curând, porțile publicului larg. Clădirea va putea găzdui spectacole de teatru, proiecții de film și se va adresa tuturor oamenilor de cultură din județul Vaslui.

În plus, scena are și o parte rotativă, asta însemnând că va putea găzdui piese de teatru complexe, mai ales că în subordinea sa, Consiliul Județean are Teatrul “Victor Ion Popa” din Bârlad, care poate avea chiar o stagiune și la Vaslui. În plus, responsabilii din Consiliul Județean vorbesc de achiziționarea unui proiector și un ecran pentru proiecții de filme și un sistem audio performant.

Din păcate, au fost nevoie de aproximativ 9 ani și foarte mulți bani pentru ca lucrările să ajungă la final. S-au perindat și multe fime de construcții care au cheltuit o sumă uriașă de circa 22 de milioane de lei, pentru ca acest obiectiv să fie gata.

“Un edificiu pe care l-am renovat prin PNDL1. Valoarea proiectului a fost de 22 de milioane de lei, din care 3 milioane din bugetul Consiliului Județean Vaslui. Un proiect ambițos dedicat creatorilor de cultură și se adresează tuturor vasluienilor. Un obiectiv început în 2014 și care a ajuns acum la începerea recepției. Vom avea și un proiect de sistematizare pe verticală din care va rezulta, pe de o parte, o parcare, dar și stații de încărcare pentru mașinile electrice și un post TRFO. După recepționare și autorizare vom putea găzdui și prima piesă de teatru”, spune Ciprian Trifan, președintele interimar al CJ Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *