Centru unic de instruire, inaugurat la Iași

studenti

Astazi s-a inaugurat Centrul de Instruire HAINA, in urma unui parteneriat dintre Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi si o cunoscuta companie chineza de telecomunicatii. Singurul centru de acest fel din tara, isi propune sa desfasoare programe de studiu extracuriculare in domeniul retelelor de calculatoare si sa ofere studentilor activitati gratuite de instruire.

Una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din China, prezenta in Romania de peste 15 ani isi pregateste cu atentie extinderea pe piata autohtona si investeste in capitalul uman. De astazi, studentii pasionati de tehnologie se pot instrui intr-un centru modern deschis cu sprijinul Universitatii Tehnice din Iasi.

„Aceasta academie vine in spriijinul studentilor nostri, nu doar la facultatea noastra ci la nivelul intregii Universitati. Noi aducem doua programe de studii extracurriculare, unul pe directia de retele de calculatoare celalalt pe directia de storage. Partenerii nostril ne-au pus la dispozitie prin intermediul unei sponsorizari o serie de echipamente specific de ultima generatie.”, a declarat Nicolae Botezatu – sef lucrari Fac. Automatizari si Calculatoare.

Prin intermediul centrului, studenții vor beneficia de o reducere de 50% pentru taxele de certificare.

„Studenti de-ai nostri au mers la internship in Bucuresti. Este al treilea an cand merg. Chiar au fost si in excursii in China. Ei ne-au dotat cu anumite echipamente iar noi vom face un centru” a completat Vasile Ion Manta – decan Facultatea de Automatizari si Calculatoare.

Cu aceasta ocazie s-a lansat si o competitie care isi propune sa-i motiveze pe studentii dornici sa se pregateasca in domeniul retelelor de calculatoare si in tehnologiile de stocare.