Centru de zi pentru copiii din Ciurea

After_school

Primaria Ciurea a transformat Centrul de tip ”After School “ in primul Centru de zi pentru copiii care provin din familii aflate in situatie de risc si vulnerabilitate. Elevii au parte de ajutor specializat pentru a-si face temele, activitati educative si de petrecere a timpului liber.

„Astazi participam la un eveniment deosebit in comunitatea noastra din comuna Ciurea si anume activitatea centrului de tip “After School” care a functionat aici timp de 6 ani de zile se inchide si tot astazi isi deschide portile Centrul de Zi “Sfantul Stelian”. Aceasta schimbare avand loc deoarece perioada de implementare si monitorizare a proiectului a experiat cred de vreo 2 ani de zile si avand in vedere ca serviciile pe care noi le oferim copiilor din acest centru sunt de tip centru de zi, pentru familiile aflate temporar in dificultate. Tocmai din acest motiv aceasta schimbare”, a declarat Catalin Lupu, primar Ciurea.

Acest proiect a fost infiintat special pentru copiii din Ciurea iar 25 dintre acestia sunt inscrisi momentan la acest centru.

„25 de copii sunt in aceasta instituie care si-a schimbat numele in “Sfantul Stelian”, 25 de copii proveniti din familii aflate in dificultate, dar in acelasi timp asa cum s-a putut observa, am avut si copii pe care i-am primit in randul centrului, copii care nu neaparat ca proveneau din familii defavorizate, ci pentru ca isi doreau efectiv sa fie ajutati, pentru a reusi in viata”, a completat Catalin Lupu, primar Ciurea.

Cei care ii indruma pe copii sunt persoane specializate in asistenta sociala.

„Vreau sa va zic ca personalul Centrului de Zi “Sfantul Stelian” este un personal specializat cu psiholog, psihopedagog, cu educator, cu profesori, care si-au schimbat vocatia din profesor sau ce meserie au avut in cea de asistenta sociala specializata. Rezultatele sunt asa cum ati vazut foarte bune si speram ca pe viitor si celelalte centre pe care le avemin comuna sa aiba aceleasi rezultate remarcabile”, sustine Catalin Lupu, primar Ciurea.

Primaria, alaturi de parteneri sustin acest proiect pentru copii si spera sa obtina o cofinantare si din parte Consiliului Judetean.