Centru de vaccinare pentru studenți și profesori la USAMV

Foto_USAMV

Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară din Iași a primit acordul din partea Direcției de Sănătate Publică pentru deschiderea unui centru de vaccinare în campusul universitar. Astfel, va creste numarul centrelor existente din Iasi iar studentii si profesorii universitatii pot sa se vaccineze mai repede.

După aproape jumătate de an de predare în format hibrid, conducerea universităţii îşi doreşte revenirea cât mai rapidă la formatul fizic, a unui număr cât mai mare de studenţi. Așadar cei peste 5000 de studenti ai universității au posibilitatea de a se imuniza împotriva virusului COVID-19 chiar în centrul de vaccinare din campus. 

prof. univ. Dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași

”Ne-am gândit să ajutăm și noi la bunul mers al procesului de vaccinare din oraș. Va fi încă un centru de vaccinare amenajat în mod corespunzător în cadrul cabinetelor medicale din campus. Vom asigura medici care sa asigure vaccinarea și ancheta medicală premergătoare vaccinului.”

Centrul este deja pregătit pentru deschidere. În zilele următoare este așeptată vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică care sunt în măsură să aprecieze dacă spațiul amenajat este operativ. Acesta se afla in campusul universitar, în zona căminului A5 unde sunt amplasate si cabinetele medicale.

Prof. univ. dr. Liviu Miron- prorector USAMV Iași

”Am pus la dispoziția centrului de vaccinare pe care l-am propus pentru a fi înființat, o sală de înregistrare a pacienților, o sală de înregistrare a formularelor și o sală post vaccinare.

Am creat două fluxuri cu o sală comună de așteptare care este generoasă. Pot sta în jur de 20 de persoane la distanta prevăzută de situația pandemică.”

Persoanele care doresc să se imunizeze în centrul de la universitate trebuie să urmeze aceeași pași, precum înregistrarea și programarea pe platforma on-line. Studenții consideră că înființarea centrului chiar în campus este o idee nemaipomenită.

Ema Botezatu- studentă

Este spre binele nostru. Adică mai bine te vaccinezi ca să înceteze odată toată nebunia asta. Aceasta este părerea mea, acum depinde de fiecare în parte.

Reprezentanții universității își doresc ca după deschiderea centrului să fie imunizate în jur de 100 de persoane pe zi. De asemenea, universitatea va achiziționa din fonduri proprii și un număr semnificativ de teste rapide, astfel incat studenții care vin din țări străine cu risc epidemiologic ridicat sa fie testați înainte de participarea la procesul educațional.

La USAMV Iași, Consiliul de Administrație a hotărât ca activitatea didactică sa se va desfăşoare în sistem hibrid, atât online cât şi faţă în faţă.