Centru de informare în incinta aerogării

foto_document

Partidul Mișcarea Populară Iași susține necesitatea înființării unui centru de informare la Aeroport. Miercuri, 27 iunie, consilierul județean Marian Uscatu a depus o propunere în acest sens la registratura Consiliului Județean.

Conform proiectului, angajații centrului de informare ar putea să ofere informații utile și să distribuie hărți cu principalele obiective turistice ale județului. Totodată, noua structură ar putea să asigure, în mod gratuit, Wi-Fi și acces la computere conectate la internet, posibilitatea de încărcare a telefoanelor mobile, tabletelor, laptopurilor, ATM și, în parteneriat, exchange office. De asemenea, personalul angajat ar putea efectua rezervări ale locurilor de cazare și vinde suveniruri cu obiectivele din Județul Iași, cărți, precum și bilete la evenimente, muzee, operă, teatru, excursii (în parteneriat cu agenții de turism). „Este mai mult decât necesară înființarea unui astfel de centru.

În ultimii ani numărul turiștilor care vin în Județul Iași este în continuă creștere. Una din porțile principale de intrare este Aeroportul Internațional. Astfel, în 2005 erau 42.000 de pasageri anual, anul trecut a ajuns
la aproape 1.150.000, iar tendința este de creștere. Mulți dintre aceștia nu sunt cetățeni ai Județului Iași. De aceea consider că ar trebui să venim în ajutorul acestora prin înființarea unui centru de informare chiar în incinta aerogării.

Costurile nu sunt mari și în plus ar putea fi împărțite cu partenerii care ar putea fi atrași”, a declarat Constantin – Marian Uscatu, care este și președintele Comisiei pentru dezvoltare și relații externe din cadrul Consiliului Județean Iași.

Pentru noua structură ar trebui angajate 2-4 persoane, obligatoriu cunoscătoare a minim două limbi străine, pentru activitatea centrului putând fi atrași inclusiv voluntari. Fondurile inițiale necesare demarării proiectului sunt de aproximativ 10.000 de euro, la care se adaugă salarizarea personalului aferent și utilitățile.