Centrele sociale apartinand statului adevarate focare de Covid

centru-de-ingrijire-batrani-1

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 3 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi.

CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariați. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 9 salariați.

Măsuri: Infirmierii depistați pozitiv au fost evaluați și izolați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

CENTRUL  DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 12 salariați și un beneficar.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmați pozitiv 97 de angajați și 40 de beneficiari.

Măsuri: Unitatea se aprovizionează constant cu echipament de protecție și dezinfectante. S-a efectuat dezinfecția în toate spațiile.

CASA DE BATRANI ȘI BOLNAVI PAPA IOAN PAUL al-II-lea – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 4 salariați și 6 beneficari.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 37 de beneficiari și 26 de salariați.

Măsuri: S-a efectuat dezinfecția spațiilor și reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul echipamentului de protecție.

Un focar de coronavirus a fost depistat la o societate comerciala unde 3 salariati au fost testati pozitiv. Pacienții au fost izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor unității