Centrele rezidentiale inlocuite cu case de tip familial

Sharing is caring!

Centrele rezidentiale vechi din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi vor fi înlocuite cu case de tip familial, in care conditiile de trai vor fi asemenea celor dintr-o familie.

Cladirile în care acestea functioneaza acum vor fi reabilitate si transformate în centre de zi care vor asigura servicii de asistenta sociala la standarde moderne. Deja, au fost aprobate spre finantare proiectele privind închiderea centrelor rezidențiale Bucium și C.A. Rosetti.

Astfel, prin intermediul a două proiecte de inchidere a Centrului de Servicii Sociale Bucium vor fi construite 4 case de tip familial in comuna Miroslava. Imobilul in care functioneaza acum sala de sport a centrului va fi reabilitat si modernizat, aici înfiintandu-se un centru de zi.

Valoarea totala a celor doua contracte de finantare este de 7,2 milioande lei. De asemenea, dupa inchiderea centrului CA Rosetti, vor fi construite doua case de tip familial, una in comuna Miroslava si una în municipiul Iasi.

Cladirea fostului centru destinat victimelor violentei domestice va fi reabilitata si transformata în centru de zi. Valoarea proiectului este de 5.1 milioane de lei.

shares