Centrele de vaccinare organizate la școlile din Iași vor fi închise

Centru de vaccinare - Aeroportul Iași

Întrucât, potrivit anunțurilor autorităților centrale, vaccinarea anti-COVID-19 va intra în scurt timp în procedură similară cu vaccinarea pentru prevenirea altor boli, ca parte a Programului Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății, Primăria Municipiului Iași va desființa centrele de vaccinare organizate în incinta unităților școlare din oraș.

Astfel, sălile de sport amenajate drept centre de vaccinare vor fi redate unităților de învățământ preuniversitar pentru activitatea obișnuită. Este vorba despre sălile de sport de la Școala Gimnazială „George Călinescu” (str. Amurgului nr. 21), Colegiul „Costache Negruzzi” Iași (str. Toma Cozma nr. 4) și Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” (str. Ion Creangă nr. 27), în care au fost amenajate centre de vaccinare încă de la începutul campaniei naționale, la sfârșitul lunii decembrie a anului 2020.

„Acum, la închiderea centrelor de vaccinare din școli, le mulțumesc zecilor de mii de ieșeni care s-au vaccinat și tuturor celor care au respectat regulile stabilite de autoritățile sanitare! Le mulțumesc, de asemenea, reprezentanților unităților de învățământ fiindcă au acceptat să renunțe temporar la facilitățile sportive pentru a sprijini combaterea pandemiei! A fost o perioadă grea, dar ieșenii au dat dovadă de solidaritate și responsabilitate, ceea ne-a ajutat să combatem una dintre cele mai periculoase pericole sanitare din istorie. Am arătat că suntem cu adevărat o comunitate puternică. Să rămânem la fel de uniți și în continuare!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În vârful valului al patrulea al pandemiei, în lunile octombrie și noiembrie ale anului trecut, care a coincis cu vârful campaniei de vaccinare, în județul Iași funcționau 30 de centre de vaccinare, din care nu mai puțin de 18 în Municipiul Iași.

Dintre acestea, opt, la care se adaugă echipele mobile de la Colegiul „Mihai Eminescu”, sunt susținute financiar și logistic de Primăria Municipiului Iași.