Centrala electro-termică CET 2 Holboca şi-a reluat activitatea

cet

Primarul Iașului, Mihai Chirica a anunțat că prin redeschiderea  Centrale electro-termică CET 2 Holboca se va face o economie de 450 de mii de megawați pentru gazele naturale, cantitate care va fi redirecționată pentru consumul intern și pentru cetățenii Republicii Moldova.

Mihai Chirica a dat asigurări că, în acest moment, cantitățile de cărbune aflate în stocurile CET 2 Holboca asigură funcționarea centralei până la sfârșitul lunii aprilie.

”CET 2 Holboca de azi-noapte de la ora 2 s-a pus foc la cazan, practic a început încărcarea tuturor instalațiilor, punerea sub presiune, în încercarea sigur, firească de a produce energie termică și electrică pentru ieșeni. Funcționarea este pe cărbune de această dată. Asta înseamnă că se va realiza o mare economie în consumul de gaze naturale la nivelul municipiului Iași, de peste 450.000 de megawați ceea ce aduce, să spunem, un spor de presiune în instalații și o eventualitate a exportărilor către Republica Moldova, care este grav atinsă de criza energetică după războiul din Ucraina. Toate stocurile și tot contractul pe care îl derulăm asigură funcționarea CET-ului până la sfârșitul lunii aprilie anul viitor, în continuu, deci 24 din 24 de ore ceea ce creează premise în aceste economii”, a declarat primarul.