Centenar. Români uitați în mizerie la Mărășești

foto_batrani

Căminul de bătrâni din Mărășești se află într-o stare deplorabila. Situația se cunoaște de mult însă autoritățile locale și, mai nou, județene continuă să dea din umeri. In acest moment, renovarea camerelor a trecut în grija unor voluntari din București care ne-au trimis la redactie fotografii din locul in care batranii ar trebui sa se bucure de clipe de liniste si alinare.

Potrivit www.stiridefocsani.ro, 35 de bătrâni, cu vârste cuprinse între 56 și 88 de ani, locuiesc în condiții mizere în Căminul pentru Persoane Vârstnice din orașul Mărășești. Instituția se află acum in grija Consiliului Județean Vrancea, care a preluat-o în martie 2018. Clădirea se află într-o stare avansată de degradare, autoritățile statului au dat-o uitării din 2015, atunci când Ministerul Muncii a încetat să-i mai subvenționeze cheltuielile. Bucuresteanca Nicuta Enache s-a implicat trup si suflet in problemele de la Marasesti.

În momentul de față, cele mai multe camere, inclusiv bucătăria și băile, se află într- stare deplorabilă. Unele paturi sunt rupte, în anumite încăperi podeaua este foarte deteriorată, pereții sunt degradați, caloriferele înfundate. Cei care pot da o mana de ajutor gasesc numarul de cont pe site-ul nostru www.telem.ro, sectiunea stiri.

Nicuta Enache – în RON la UniCredit Bank : RO75BACX0000000974990005