Centenar la Iasi cu un drapel urias

foto_steag

Municipalitatea ieșeană va celebra Centenarul Marii Uniri prin arborarea drapelului naţional pe un catarg înalt de 41 de metri, care va fi amplasat în scuarul din zona intersecţiei dintre strada Palat şi Splai Bahlui Mal Stâng .

Drapelul va fi inaugurat pe data de 26 iunie, de Ziua Drapelului. Studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici şi devizul general al acestui proiect au fost supuse dezbaterii și votate în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local din 19 februarie.

„Necesitatea şi oportunitatea investiţiei sunt motivate de faptul că anul 2018 este un an jubiliar, aniversându-se un secol de la Marea Unire din 1918. Municipiul Iaşi îşi propune să marcheze acest eveniment prin ridicarea unui catarg de steag tricolor amplasat într-un punct care să-i asigure vizibilitatea din toate punctele oraşului”, a transmis primarul Iașului, Mihai Chirica.

Construcţia propusă este reprezentată de un catarg metalic, cu o lungime de 40 de metri, aşezat pe un soclu având înălţimea de 1 metru. Vizibilitatea nocturnă a construcţiei va fi asigurată prin intermediul a patru reflectoare cu sursă de lumină LED montate pe stâlpii de iluminat existenţi în scuar. Drapelul va avea 6 metri lungime şi 4 metri lăţime, urmând a fi realizat din poliester cu protecţie împotriva razelor ultraviolete, fiind rezistent la intemperii şi la acţiunea razelor solare, precum şi la foc.
Valoarea investiţiei este putin peste 411.000 lei fără TVA.