In 2023, cele mai frecvente accidente produse in judetul Iasi au fost din cauza biciclistilor

Intr-o statistica a Politiei Rutiere, cele mai multe accidente produse in judetul Iasi au avut loc din cauza biciclistilor si pietonilor. Acestea au loc frecvent pentru ca nu se cunoaste legislatia rutiera si nu exista un minim de educatie in privinta participarii la trafic.

„Vorbind dupa inglobarea tuturor participantilor la trafic, o sa fiti surprinsi sa aflati ca principala cauza provocatoare de accidente rutiere sunt abaterile savarsite de biciclisti. Deci cele mai multe accidente sunt din cauza lor, pentru ca nu respecta regulile de circulatie, nu adapteaza viteza la conditiile de drum, conduc sub influenta bauturilor alcoolice. Nu neaparat infrastructura este o problema aici. Categoria aceasta sufera de o lipsa de educatie pentru respectarea regulilor de circulatie”, a declarat pentru TeleM, cms. sef Mihai Soric, Sef Serviciul Rutier Iasi

Acesta a mai amintit ca multe biciclete nu au dispozitive de iluminat, de franare, nu dispun de echipamente de protectie.

Mihai Soric a mai mentionat ca in Municipiul Iasi sunt piste de biciclete dar nu suficiente pentru comunitate. „Parerea mea este ca trebuie transferat din partea carosabila pentru amenajarea pistelor de biciclete. In momentul acela putem spune ca avem o pista asa cum isi doresc biciclistii”, a completat Seful Serviciului Rutier Iasi.

In continuare, cele mai periculoase drumuri din judet raman Iasi – Tg. Frumos si Iasi – Albita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *