Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. România este reprezentată de un singur oraș în acest top

craciun

Nici nu s-au deschis înca toate târgurile de Craciun din Europa si deja exista un top al celor mai spectaculoase târguri de Craciun în 2022.
 
Topul a fost realizat de europeanbestdestination.com.

1. Târgul de Craciun din Budapesta

Târgul de Craciun din Budapesta este organizat în fata catedralei Sfântul Stefan, într-una dintre cele mai impresionante, frumoase si uluitoare piete ale capitalei Ungariei. În 2020 si 2022, Târgul de Craciun din Budapesta a fost votat cel mai frumos târg de Craciun din Europa. Cu o traditie de 12 ani târgul de anul acesta, promite o atmosfera festiva unica în jurul a 120 de expozanti de mestesuguri autohtone, adevarate aventuri gastronomice, programe pline de caldura cu mult mai multe surprize.

2. Târgul de Craciun din Basel

În fiecare an, Târgul de Craciun din Basel (Elvetia) se afla pe podiumul târgurilor de Craciun votate de turisti. Basel are o traditie adânc înradacinata ca cel mai frumos si mai mare târg de Craciun al Elvetiei si merita vizitat în fiecare an. Nu numai ca orasul vechi, bine conservat, straluceste în lumina calda de Craciun, dar magazinele si fatadele multor cladiri stralucesc cu o stralucire aurie.

3. Târgul de Craciun din Metz

De 10 ani este cotat între cele mai bune târguri de Craciun din Europa si considerat de multi drept cel mai frumos târg de Craciun din Franta. Cu activitati unice, care pot fi vazute doar în Metz de Craciun, cum ar fi „traseul felinarului”, o roata mare si multe cabane care ofera produse locale, Made in Moselle, Metz este cu adevarat unic. Destinatia atrage nu doar calatori care cauta cele mai frumoase piete de Craciun din Europa, ci si creatori, designeri (cum ar fi Philippe Starck), hoteluri concept inovatoare, start-up-uri, artisti, afaceri la moda.

4. Târgul de Craciun din Viena

De obicei, de la mijlocul lunii noiembrie pâna la Craciun, cele mai frumoase piete din Viena se transforma în piete magice de Craciun. Aroma articolelor de panificatie de Craciun si punch-ul fierbinte vor face orice turist sa intre în atmosfer specifica sarbatorilor de iarna. Cel mai cunoscut târg din Viena este cel din Piata Primariei. Turistii vor descoperi aici decoratiuni, cadouri, dulciuri, bauturi calde, un carusel, dar si ateliere distractive pentru copii. Toti copacii
din jur sunt împodobiti festiv si luminati.

5. Târgul de Craciun din Montbéliard

La Montbéliard este una dintre cele mai frumoase piete de Craciun din Franta. Renumita în lume pentru frumusetea luminilor sale, aceasta piata de Craciun este traditionala si autentica. Situat în Franche-Comté (estul Frantei), orasul Montbéliard – binecunoscut pentru ospitalitatea sa – se transforma într-o pura feerie cu câteva saptamâni înainte de Craciun.

6. Târgul de Craciun din Craiova

Singurul târg de Craciun din România inclus în Top 20 târguri de Craciun din Europa este Târgul de Craciun din Craiova. Anul acesta, Târgul de Craciun din Craiova s-a deschise pe 11 noiembrie 2022 cu The Artist Awards – un spectacol spectaculos cu cei mai importanti artisti români si care dureaza pâna pe 8 ianuarie 2023. Târgul cuprinde diverse evenimente de Craciun, piete, patinoar, concerte, ateliere de creatie, standuri alimentare în patru locuri diferite
din oras: Piata Mihai Viteazul, Centrul Vechi, William Shakespeare si Fântâna Doljeana.

7. Târgul de Craciun din Trier (Germania)

Târgul de Craciun din Trier este cel mai bun târg de Craciun din Germania, dar si cel mai romantic târg de Craciun din lume. Amplasate pe piata principala medievala si în fata fundalului impunator al Catedralei din Trier, cele 95 de standuri decorate atractiv ofera un cadru potrivit pentru acest eveniment minunat.

8. Târgul de Craciun din Madeira

Incredibile pe tot parcursul anului, Madeira si Porto Santo sunt pur si simplu magice pentru sarbatorile de sfârsit de an. Imaginati-va doua insule de o frumusete rara împodobite cu o mie de lumini pentru a sarbatori Craciunul si Anul Nou.

9. Târgul de Craciun din Bruxelles

Winter Wonders este târgul de Craciun preferat din Belgia, urmat de Gent, Antwerpen, Bruges si Liege. Cu cei 2,5 milioane de vizitatori, Winter Wonders este evenimentul de neratat de sfârsit de an de la Bruxelles, care, pentru aceasta ocazie, îsi îmbraca costumul festiv si scoate toate optiunile din meniu.