Cel puţin 4 răniţi în timpul celei de-a doua curse cu tauri de la Festivalul San Fermin, din Spania

Cel puţin patru persoane au fost rănite sâmbătă dimineaţă în timpul celei de-a doua curse cu tauri din cadrul Festivalului San Fermin de la Pamplona, în nordul Spaniei, transmite agenţia DPA.

Cele patru persoane rănite sâmbătă se adaugă celor şase răniţi de vineri, la prima cursă cu tauri din cadrul Festivalului San Fermin. Niciuna dintre cele 12 persoane nu a suferit răni grave, notează Agerpres.

Persoanele rănite sâmbătă au suferit în principal contuzii, după cum a relatat postul de stat RTVE de la Pamplona, unde are loc celebrul şi controversatul eveniment.

Printre persoanele care au primit îngrijiri medicale la spital s-au numărat trei cetăţeni americani, conform agenţia de presă Europa Press.

Festivalul, organizat în onoarea sfântului patron al oraşului spaniol, San Fermin, a început joi şi se încheie vinerea viitoare.  

În fiecare zi, dimineaţa devreme, şase tauri de luptă, unii cântărind peste 600 de kilograme, sunt eliberaţi pe străzile înguste ale oraşului care duc spre o arenă în care au loc lupte cu tauri.

Sute de oameni – în principal bărbaţi tineri – aleargă în faţa taurilor, iar în fiecare an, zeci de participanţi sunt accidentaţi în timpul acestor curse de 825 de metri pe străzile înguste din Pamplona. În total, sunt organizate opt astfel de curse.  

sursa adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *