Cel mai mare târg de resale din Moldova va colecta selectiv deșeurile textile

Ești în căutarea unor haine pentru acest sezon și nu numai? Vrei piese de calitate, dar care să fie și la un preț accesibil?

Vino pe 29 septembrie la cel mai mare eveniment de Resale din Moldova care va avea loc la Cafeneaua Piața Unirii.

Duminică, 29 septembrie, începând cu ora 12.00, ești invitat la cel mai mare târg de resale din Moldova.

INFORMAȚII pe scurt:

IaȘi Cufărul cu Haine este cel mai mare târg de resale din Moldova.

Pe 29 septembrie are loc ediția a XI-a și vor veni peste 60 de expozante

Evenimentul a fost organizat în trecut și pentru copiii sub o formă de educație.

Prețurile produselor nu depășesc 150 Ron și trebuie să fie din materiale sustenabile.

DESCRIERE:

Evenimentul, care va avea loc în centrul orașului, își propune să aducă moda sustenabilă în prim-plan, promovând reutilizarea și reciclarea hainelor, într-o lume în care industria textilă este tot mai criticată pentru impactul negativ asupra mediului.

Am plecat în 2019 de la motto-ul, „Ce ție nu-ți place, poate deveni comoara altcuiva”, și ne-am propus să educăm comunitatea ieșeană în ceea ce privește conceptul de resale. În cei cinci ani de activitate, evenimentul a devenit o platformă de conștientizare a nevoii de reducere a supraproducției și de menținere a planetei curate.

Duminică, 60 de expozante vor  aduce hainele pe care nu le mai poartă, iar tu poți descoperi piese vestimentare unice, la prețuri accesibile.

Statisticile arată că publicul este atras în primul rând de prețurile reduse (47%), de modelele deosebite (31%) și de economia de timp (22%) pe care un astfel de eveniment o oferă.

IaȘi Cufărul cu Haine continuă să promoveze ideea că reciclarea textilelor este o metodă accesibilă de a conserva resursele naturale, subliniind impactul uriaș al industriei de fashion asupra mediului.

Teona Gherasim și Mădălina Gimiga își propun să arate că, prin alegeri responsabile, oricine poate contribui la protejarea planetei.

Evenimentul din acest an promite să fie nu doar o oportunitate de shopping sustenabil, ci și o lecție pe care întreaga România o va învăța începând de anul viitor, iar asta pentru că potrivit legii, este obligatoriu ca autorităţile să asigure colectarea separată din deşeurile municipale şi a textilelor începând cu 1 ianuarie 2025.

Deşeurile textile ar trebui să fie colectate separat începând cu 1 ianuarie 2025, exact la fel cum se întâmplă deja cu cele din plastic, din hârtie sau din sticlă. Asta înseamnă containere separate pentru obiectele textile care au ieşit din uz şi care nu mai pot fi valorificate, măsura fiind valabilă la nivelul întregii Uniuni Europene, inclusiv în România.

♦ În România se aruncă, anual, circa 160.000 de tone de deşeuri textile, dintre care reciclabile ar fi în jur de 6-10%, în condiţiile legislative şi de piaţă existente. Majoritatea cantităţii de deşeu textil merge la groapa de gunoi şi ia drumul valorificării energetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *