Cel mai grav atac terorist de pe teritoriul Rusiei din ultimii 25 ani

Cel mai grav atac terorist de pe teritoriul Rusiei din ultimii 25 ani. Persoane neidentificate au comis un atac terorist în Crocus City Hall din Krasnogorsk, din suburbia Moscovei. Potrivit ultimelor cifre, peste 60 de persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite. Securitatea a fost înăsprită în Moscova și în regiuni, evenimentele în masă fiind anulate. Liderii altor țări și-au exprimat condamnarea atacului terorist și au transmis condoleante.

Cel mai grav atac terorist de pe teritoriul Rusiei din ultimii 25 ani

Un grup de bărbați înarmați neidentificați, înarmați cu puști de asalt, au intrat în hol și apoi în sala de concert chiar înainte de un concert susținut de trupa rock Picnic, au spus martorii oculari. Ulterior a avut loc o explozie în clădire și a izbucnit un incendiu.

Incendiul de la Crocus City Hall s-a intins pe o suprafață de 12.900 de metri pătrați, conform ultimelor informații, acoperișul începând să se prăbușească parțial. În special, pentru stingerea incendiului au fost folosite elicoptere. Ministerul pentru Situații de Urgență a raportat sâmbătă, în jurul orei 01:00, ora Moscovei, că incendiul a fost localizat.

Potrivit ultimelor cifre furnizate de Comisia de Investigație, peste 60 de persoane au murit în atacul terorist. Numărul morților ar putea crește, a menționat Comisia de anchetă.

Aproximativ 115 persoane au fost spitalizate, inclusiv 5 copii, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko. Peste 30 de persoane au solicitat îngrijiri ambulatorii.

Șaizeci de oameni sunt în stare gravă. Au fost efectuate aproape toate intervențiile chirurgicale necesare, a spus vicepremierul Tatyana Golikova.

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat despre incident la câteva minute după ce acesta a început, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Președintele este în mod constant furnizat de toate serviciile relevante cu informații și a dat toate instrucțiunile necesare”, a subliniat Peskov.

Şefii Serviciului Federal de Securitate, Ministerului de Interne, Comitetului de Investigaţii şi Gărzii Naţionale i-au raportat lui Putin despre investigaţia atacului terorist, a declarat mai târziu Kremlinul. Mai mult, ministrul rus pentru situații de urgență, Alexander Kurenkov, i-a spus președintelui despre măsurile care au fost asumate pentru salvarea oamenilor și acordarea întregului ajutor necesar.

Putin a mai discutat cu viceprim-ministrul Golikova, ministrul Sănătăţii Muraşko şi guvernatorul Regiunii Moscovei Andrey Vorobyov, a informat serviciul de presă al preşedintelui.

Serviciul Federal de Securitate a spus că serviciile speciale efectuează o operațiune de căutare. Comisia de anchetă a inițiat un dosar pentru un atac terorist. Comisia de anchetă a declarat ulterior că armele și armamentul au fost ridicate de la fața locului.

CITESTE SI: Explozie masivă în Rusia. O uzină militară de lângă Moscova a explodat. Bloggerii ruşi suspectează un atac ucrainean. Sunt peste 20 de răniţi

Evenimentele în masă programate pentru 23 și 24 martie au fost anulate la Moscova și în alte regiuni. Nici entitățile federale de cultură nu vor organiza un astfel de eveniment în zilele următoare.

Din cauza tragediei din Moscova au fost anulate spectacolele, iar cinematografele și muzeele si-au suspendat activitatea, in timp ce unele universități au anunțat anularea cursurilor de sâmbătă.

Măsurile de securitate au fost înăsprite în aeroporturile și gările din Moscova. Multe alte regiuni au anunțat înăsprirea măsurilor de securitate.

Multe țări au condamnat atacul terorist și au oferit condoleanțe din cauza morții oamenilor. Președintele belarus Alexandru Lukașenko a fost printre primii care a oferit condoleanțe, deoarece și-a exprimat încrederea că organizatorii și autorii atacului ar trebui să fie pedepsiți pe drept. Președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev a însărcinat forțele de ordine ale țării să ofere ajutor colegilor ruși, dacă este necesar.

Au transmis mesaje țări europene, Belgia, Ungaria, Germania, Italia, Franța. SUA a numit atacul terorist un atac îngrozitor.

Consilierul șefului Oficiului prezidențial ucrainean, Mihail Podolyak, a spus că Kievul nu are legătură cu incidentul. Autoritățile americane cred că nu există semne că Ucraina sau ucraineni ar fi implicați în atacul terorist.

Mai mult, Casa Albă a spus că nu are cunoștință de posibila legătură dintre evenimentele din Crocus City Hall și avertismentul lansat de ambasada americană la Moscova la începutul lunii martie cu privire la posibilele atacuri ale extremiștilor. Ministerul de Externe al Rusiei a spus că reacția SUA la atacul terorist a ridicat semne de întrebare. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *