Cei trei vasluieni care au tâlhărit o familie de vârstnici din Bucium, arestaţi pentru 30 de zile

catuse-arest-696x418

Cei trei vasluieni acuzaţi de tâlhărie, după ce au pătruns într-o locuinţă din cartierul Bucium şi i-au bătut pe proprietari pentru a-i determina să le dea banii, au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Aceștia au fost reținuți vineri, în urma unor descinderi ale poliţiei la domiciliul acestora.

„Cei trei bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispus prezentarea în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost admisă, instanţa emiţând mandate de arestare pe numele acestora. Bărbaţii au fost reintroduşi în Arestul IPJ Iaşi”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vâjiac.

Cei trei au fost reţinuţi în urma unor percheziții efectuate în judeţul Vaslui, în cursul zilei de vineri, de Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi. Doi dintre cei trei vasluieni sunt acuzaţi de tâlhărie calificată, în timp ce al treilea este acuzat de complicitate la comiterea acestei fapte.

Potrivit anchetatorilor, pe 13 iulie, trei persoane au intrat prin efracţie în casa unei familii din Bucium. Acestea i-ar fi amenințat cu cuțitele pe cei doi locatari.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost lovit cu bâtele şi tăiat cu un cuţit, iar soţia sa s-a ales cu răni uşoare.