Cei trei copii adusi la Iasi dupa explozia din comuna vasluiana Stanilesti sunt in stare grava

Trei copii de 5, 7 şi 8 ani şi tatăl lor, un bărbat în vârstă de 36 de ani, au fost răniţi, sâmbătă seara, în urma unei explozii produse la o locuinţă din comuna Stănileşti, judeţul Vaslui.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă care a dus la producerea exploziei a fost acumularea gazelor într-un spaţiu închis, furtunul de la o butelie care alimenta un boiler instant pentru producerea apei calde în baie fiind deteriorat.

Doi dintre copii sunt intubati in timp ce o fetita a a fost detubata dar prezinta arsuri importante.

„Cel mai mic, un băiat în vârstă de 5 ani a suferit arsuri pe 25% din suprafața corporală, arsuri de gradul II și III plus arsură de căi aeriene. Pacientul este intubat. Fetița de 7 ani are arsuri pe 10% din suprafața corporală, de asemenea arsuri de gradul II-III și edem de căi aeriene, motiv pentru care a rămas intubată. Cel de-al treilea copil, o fetiță de 8 ani, cu arsuri pe 15% suprafață corporală, arsuri de gradul II și III. Această pacientă a fost detubată. Toți pacienți au primit tratamentul inițial chirurgical urmând ca în zilele următoare, funcție de evoluție să se stabilească dacă acești pacienți rămân la noi în spital sau vor fi transferați în alt centru”, a transmis dr. Cătălina Ionescu, Purtător de cuvânt Spitalul de Copii “Sf Maria” Iași.

Si tatal copiilor a suferit arsuri importante, acesta aflandu-se la Spitalul Sf. Spiridon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *