Poveștile copiilor care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă

Din anul 2010 și până în prezent, Organizația Salvați Copiii a dotat 120 de unități medicale (secții de
neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu 1.500 de echipamente vitale, investind 10.000.000 de euro;

Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, resursă vitală pentru dotarea secțiilor și spitalelor de pediatrie București, 19 decembrie 2023: La doar 550 de grame, doi copii care au împărțit același salon de terapie intensivă au învățat să respire singuri și vor putea merge acasă. Medicii au reușit să opereze o fetiță de doar 540 de grame și aparatura medicală performantă i-a susținut funcțiile vitale, până când a început să respire și să mănânce, ca orice nou-născut.

Organizația Salvați Copiii România vă spune poveștile lui Ivan, Ionuț, Mirela, Alexandra, Virgil și Ioana, născuți cu prematuritate severă, și a curajului lor de a trăi: aparatura medicală de ultimă generație pe care o aveau maternitățile unde au venit pe lume a făcut diferența între reușită și dramă. Organizația Salvați Copiii, care a dotat până acum 120 de unități medicale din toate județele țării, lansează un apel către companiile din România, de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente performante a maternităților și a spitalelor și secțiilor de pediatrie.

La doar 700 de grame, Ivan învață să respire Ivan a fost curios și hotărât. A venit pe lume prea devreme, la 26 de săptămâni, cu o greutate de doar 700 de grame. Prea mic și prea fragil, incubatorul a fost pentru el șansa la viață. A respirat ventilatorul pentru el, până când, încet, a învățat și Ivan să respire. Uneori obosește și atunci același ventilator îl susține și preia efortul. Prima lună de viață a fost o luptă continuă. Cu apariția unei complicații digestive severe, a fost nevoie de intervenție chirurgicală în incubator, fiind prea mic și instabil pentru a tolera transportul la sala de operații. Înarmat cu o voință de fier, întrece așteptările tuturor. Medicii din secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” se bucură de fiecare gram câștigat, orice mică schimbare este un pas mare, spre casa unde îl așteaptă părinții.

750 de grame și o forță infinită de a trăi – povestea Mirelei Mirela s-a născut prematur, la 29 de săptămâni, cântărind doar 750 de grame. Fetița asociază rapid o complicație severă digestivă cu perforație intestinală. Severitatea simptomelor impune intervenția chirurgicală la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, unde ajunge în a 3-a zi de viață. Forța ei de a trăi a depășit toate problemele medicale: la două luni de la naștere, Mirela a plecat acasă.

Până în prezent, Salvați Copiii România a lucrat în 20 de județe, cu 90.000 de mame, gravide și copii până
în 5 ani. De asemenea, doar în ultimii doi ani au fost realizate 17 cursuri de pregătire pentru medicii
neonatologi în competențe în ceea ce privește ecografia, ventilația și îngrijirea nou-născutului prematur.

Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit către Salvați Copiii România, resursă vitală pentru
dotarea maternităților și a secțiilor de pediatrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *