Cei mai mulți bani merg la proiectele de infrastructură

Sharing is caring!

Viitoarea sedinta  a consilierilor judeteni, va avea 41 de puncte pe ordinea zi. Acestea vizeaza noi proiecte de infrastructura rutiera si propuneri de finantare pentru doua spitale din Iasi. Toate acestea asteapta votul de trecere a consilierilor, in sedinta de miercuri.

“As aduce in atentia dumneavoastra sedinta ordinara de pe data de 22, miercuri, in care avem din excedentul bugetar prinsi bani pentru modernizarea drumurilor ca si o bucurie pentru cetatenii din zona Tibanesti, Dagata, Tansa, avem din excedentul bugetar, penru a continua de la tibana covorul astfaltic, pana la Dagata si pana la granite cu judetul Neamt. Vrem sa finantam si partea de spitale, atat pentru Spitalul de Pneumo cat si pentru Spitalul de Boli Infectioase si crearea de noi paturi, noi locuri de munca si satisfacerea tuturor problematicilor pe care le au mai ales la Spitalul de boli Infectioase.“, a declarat Maricel Popa, presedinte CJ Iasi.

Din excedentul bugetar, peste 20 de milioane de lei sunt alocate drumurilor.

Pentru drumuri avem peste 20 de milioane din excedentul bugetar, vom finanata drumul de la Romanesti – Podu Iloaie – Madarjac care deja se ridica pe SAP in aceasta luna si drumul de la Tomesti – Tutora – Grozesti, ultimele 2 mari tronsoane de drumuri din master-plan si am putea spune ca in acest an vrem sa finalizam tot master-planul de drumuri, avem in lucru la ora actuala aproape 400 de km de drumuri judetene.“, a adaugat Maricel Popa, presedinte CJ Iasi.

Alte proiecte care urmeaza a fi dezbatute in plenul consilierilor judeteni, vizeaza finantari si pentru sportul iesean. Tot in cadrul sedintei de miercuri, vor fi acordate si 3 titluri de cetatean de onoare a Iasului.

shares