Cei doi pacienți diagnosticați cu malarie și virusul West-Nile s-au vindecat

spitalu de boli infectioase sf parasche

Pacientul diagnosticat cu malarie și cel cu West-Nile au fost externați din spital. Medicii care au urmărit cele două cazuri au considerat că niciunul nu mai avea probleme de sănătate care să necesite spitalizarea. Ambii pacienți au primit însă recomandarea de a se prezenta la control după 14 zile de la externare.

”În cazul pacientului infectat cu West Nile evaluarea va consta doar într-un examen clinic și paraclinic. Bărbatul care a fost internat la noi cu diagnosticul de malarie va trebui să repete analizele de sânge întrucât, în cazul acestei afecțiuni, există risc de recidivă.”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Pacientul în vârstă de 79 de ani s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase în urmă cu aproape două săptămâni, cu febră 39 grade Celsius, cefalee și având simptome clinice asemănătoare unei alte afecțiuni. Medicul curant a depistat însă că pacientul prezenta anticorpii specifici infestării cu virusul West Nile.

Bărbatul de 41 de ani, cu malarie, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase la mijlocul lunii august, după o călătorie făcută în Camerun. A fost transferat de la Spitalul Pașcani cu cefalee intensă, febră 38, 8 grade Celsius și dureri musculare. I s-au prelevat de urgență analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie, iar rezultatul a fost pozitiv.